Esqui

Vallter 2000

Amb gairebé 35 anys d’activitat com a pista d’esquí, Vallter 2000 es troba en un cercle d’orígen glacial (cercle de Morens – Ull de Ter), a la zona més oriental del Pirineu, a la comarca del Ripollès i dins el terme municipal de Setcases.

Envoltada de cims, alguns d’ells sobrepassen els 2.800 metres, la base de l’estació està situada a 2.000 metres d’altitud sobre la vall del riu Ter. La seva privilegiada situació geogràfica permet contemplar una panoràmica única i excepcional. Des de la cota 2.535 m es divisa la badia de Roses i el cap de Creus (Costa Brava). Aquesta proximitat al mar fa que les borrasques de llevant deixin gruixos de neu que poden sobrepassar el metre d’alçada. Vallter és la neu més mediterrània dels Pirineus.

Vallter 2000, juntament amb Vall de Núria i La Molina-Masella són les estacions d’hivern més properes. Compten amb zones lúdiques i de trineus, i són punt de partida d’excursions amb raquetes de neu i esquí de muntanya.

Vall de Núria

L’estació de muntanya Vall de Núria, d’una riquesa natural i paisatgística única, està situada dins del Pirineu Oriental, en el terme municipal de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, envoltada per cims de gairebé 3.000 metres i d’on neixen multitud de fonts i torrents.

Us proposem gaudir d’aquest paisatge espectacular d’alta muntanya amb un transport singular: el tren cremallera. Té un recorregut de 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres.

Descobreix un entorn incomparable on les aigües del riu Núria poden escolar-se només per unes estretes i profundes gorges excavades enmig d’aquesta roca dura, fins trobar-se amb la vall del Freser, riu que a Ripoll s’uneix al Ter.