Aleshores millor un gurmet que un fanàtic

Per Jakob Strobel y Serra

L’article publicat al diari alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung fa una crònica del moment polític que està vivint Catalunya mentre parla de la gastronomia del territori viatjant per les comarques d’interior i de la costa de la demarcació de Girona. També exposa les seves impressions, sempre positives, dels llocs que visita i parla de les experiències viscudes amb productors i empresaris locals. En acabar l’article fa un destacat titulat “El bo i millor de la cuina catalana” on es poden trobar diversos establiments que va visitar.

L’autor, al llarg de l’article posa èmfasi en destacar la importància del producte local, la relació entre el mar i muntanya i la passió per fer les coses bé que es desprèn en la manera de treballar de les terres gironines “És tant la terra d’arrossers orgullosos com viticultors audaços, d’atàvics criadors de porcs com xefs avantguardistes, de catalans tossuts com cosmopolites inquiets i tots ells tenen una cosa en comú: tant hi fa quant es pugui guanyar amb els turistes a Lloret de Mar o Sant Feliu de Guíxols; a Girona ningú acceptarà cap preu per la seva essència”.

EL diari alemany Frankfurter Allgemeine Zeitung (922.000 lectors) va publicar aquest article com a resultat del viatge de premsa impulsat des de l’Agència Catalana de Turisme d’Alemanya i amb el suport del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

 

Podeu llegir l’article original en alemany